Project

Paljas paviljoens Grave

BURO VAN ASSELDONK - BURO@BUROVANASSELDONK.NL - 0493-529877

Omschrijving

Nadat bleek dat het eerste project voor gesloten jeugdzorg een groot succes was werden wij gevraagd om mee te werken aan de realisatie van een tweede project in de regio den Bosch. Gezien de tijdsdruk ging het vooralsnog om een tijdelijke locatie in een bestaand gebouw.

 

Voor verschillende objecten hebben wij daarop haalbaarheidsstudies gedaan; van een leegstaand klooster, AZC, brandweerkazerne, etc. Om diverse redenen vielen deze af. Tenslotte bleek een grote locatie van een blindeninstituut in Grave, waar een deel van de gebouwen leeg was komen te staan, wel realiseerbaar.

In verschillende gebouwen op het terrein werden tijdelijke woonvoorzieningen voor 40 jongeren, plus kantoorruimtes, onderwijsvoorzieningen en sportvoorzieningen gerealiseerd. Aangezien het een tijdelijke locatie betrof moest het budget beperkt blijven. Toch moest de locatie natuurlijk beschikken over alle noodzakelijke veiligheidvoorzieningen.

De tijdsdruk waaronder het project gerealiseerd moest worden was enorm. Ons buro tekende niet alleen voor het ontwerp en planuitwerking, maar co├Ârdineerde en begeleide ook de gehele uitvoering, tot en met de inrichting. Uiteraard viel ook de budgetbewaking van de bouw onder onze verantwoordelijkheid.

Werkzaamheden

conceptontwikkeling, haalbaarheidsstudie, ontwerp, bouwtekeningen, vergunningen, overleg gemeente en brandweer, prijsvorming bouwteam, directievoering uitvoering, bouwmanagement